Uurwerkmaker Frank van Nuus

Reparatie en onderhoud

Als specialist repareert en onderhoudt uurwerkmaker Frank van Nuus al meer dan 25 jaar een groot scala aan uurwerken. Zowel mechanische als elektrische klokken, barometers en speeldozen. Zijn uitdaging is om elke klok die niet meer loopt weer goed te laten functioneren. Van Franse lantaarnklokken, Friese staartklokken, BrilliƩ elektrische moederklokken en Comtoiseklokken tot pendules, barometers, speeldozen en Weense regulateurs.

Werkwijze

Voordat uurwerkmaker Frank van Nuus voor u aan de slag gaat, stelt hij vast welke storingen en gebreken er zijn. Op basis hiervan ontvangt u een inschatting van de herstelwerkzaamheden en de bijbehorende kosten. Pas na uw akkoord wordt het uurwerk zorgvuldig uit elkaar gehaald en grondig schoongemaakt. Versleten of kapotte onderdelen worden gerestaureerd of hersteld. Na een intensieve controle zet uurwerkmaker Frank van Nuus uw klok weer in elkaar. Na afstelling krijgt u uw perfect functionerende staart-, stoel-, wand-, hang-, tafel- of reisklok weer in handen. Maar nu weer in het bezit van zijn oude luister.

Restaureren

Restaureren is een kwestie van precisie, tijd en geduld. Dat weet specialist Frank van Nuus als geen ander. Vanuit de winkel heeft u een goed zicht op het aangrenzende atelier. Hier worden alle antieke uurwerken - van renaissance tot art deco - in de best mogelijke staat teruggebracht. Zowel technisch als optisch. En altijd met behoud van de authenticiteit. Waar nodig worden elementen gepolijst en gemenied. Ontbrekende, versleten of kapotte onderdelen worden bijgemaakt. Indien nodig worden uurwerkonderdelen zoals radertjes, lagers, tandwielen en rondels handmatig vervaardigd. Frank van Nuus maakt hierbij uitsluitend gebruik van oude materialen. Alleen dan is er sprake van een zuivere restauratie.

Waardebepaling

Restaureren stopt niet bij het herstellen van het uurwerk en de wijzerplaat. Ook de klokkast krijgt bij Frank van Nuus alle aandacht. Hiervoor werkt hij onder andere samen met deskundige meubelrestaurateurs. En bent u benieuwd naar de stijl, ouderdom en waarde van uw uurwerk? Ook dan bent u bij restaurateur Frank van Nuus aan het juiste adres. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.